Twitter емоджитата, по-често наричани Twemoji, бяха актуализирани до версия 2.6

...
Twitter емоджитата, по-често наричани Twemoji, бяха актуализирани до версия 2.6
Коментари Харесай

Криворазбрана коректност: Twitter замени емоджи на боен пистолет с воден

Twitter емоджитата, по-често наричани Twemoji, бяха обновени до версия 2.6 през днешния ден. Това е най-новата актуализация след последната, въведена в края на февруари. Ъпдейтът е общоприет, само че има един забавен аспект: емоджито „пистолет“ е сменено с воден револвер.

В актуализацията не са добавени нови емоджита, а 10 са „променени“, като в по-голямата си част измененията са незабележими. Емоджито „пистолет“ е единственото изключение, като картинката се трансформира от кафяво-сив револвер на зелен воден револвер.

“Пистолетът ” бе прибавен към сбирката емоджита през 2015 година Twitter не е първата компания , която трансформира иконата от реален револвер към оръжие с по-малко застрашителен тип. Microsoft, да вземем за пример, смени изображението на револвер с такова на пистолет-играчка за Windows 10. WhatsApp, iOS и Samsung също употребяват други възможности.

Въпреки това, други платформи към момента употребяват иконката на “истински ” револвер, в това число Фейсбук / Messenger, HTC, LG и Гугъл. В светлината на многото офанзиви, свързани с огнестрелно оръжие, на реалистичните емоджита на оръжия стартира да се гледа с съмнително око. Няма да се изненадаме, в случай че и други компании създадат сходни промени през идващите месеци. Въпросът е това ли в действителност е огромният проблем на обществото и не отива ли в прекаленост опитът за уместност и промяна на всичко…
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР