Твърденията, че България има две външни политики, са неверни, каза

...
Твърденията, че България има две външни политики, са неверни, каза
Коментари Харесай

Кирил Петков отрече да имаме две политики към Скопие

Твърденията, че България има две външни политики, са погрешни, сподели на брифинг в Министерския съвет министър председателят Кирил Петков, след извършена среща с европейския комисар по съседство и разширение Оливер Вархей. Такива изказвания направи външната министърка Теодора Генчовска в последните дни.

България има три ясни условия, с цел да се стигне до прогрес по тематиката за Република Северна Македония (РСМ), това са спазването на рамковата позиция, призната от българския парламент, включване на българите в Конституцията на страната и договорът за добросъседство да се извършва, съобщи Кирил Петков.

" Когато някой прави едностранни подправени вести или се пробва да извлече политически дивиденти на гърба на тази тематика, дано да застане с индивида, който това му го е споделил, както аз стоя в този момент с Вархей, и да каже какво тъкмо е имал поради ", съобщи министър председателят.

Той сподели, че както преди, по този начин и в този момент, това са трите условия, които България слага пред РСМ.

Оливер Вархей сподели, че към момента няма решение, " което доста ни фрустрира, тъй като не можем да продължим по-нататък с процеса на присъединение на РСМ, без всички членки да одобрят ".

" Все още чакам поддръжката на една страна, а точно България и работим за това. С всички тези диалози, които организирах, най-сетне европейската вероятност за РСМ освен ще се обясни, само че и ще се укрепи ", счита той.

Вархей сподели, че на Европейския съвет в края на юни би желал да види реализирано съглашение.

Еврокомисарят сподели, че тази заран се е срещнал с българския външен министър, следва среща и с президента.

" Последните два пъти се срещнах и с политици от обособени партии и върша всичко, каквото е по силите ми, с цел да не губим взаимно времето си ", сподели още Оливер Вархей.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР