Турция все още не може да одобри членството на Швеция

...
Турция все още не може да одобри членството на Швеция
Коментари Харесай

Ердоган пак не пуска Швеция в НАТО

Турция към момента не може да утвърди участието на Швеция в НАТО поради поддръжката ѝ за терористите. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи това по време на тирада в Истанбул, представен от БГНЕС.

" Ние подкрепяхме политиката на отворени порти на НАТО. Одобрихме участието на Финландия. Но не можем да одобрим тези, които приветстват терористи “,каза той.

Президентът означи, че Турция чака Швеция да извърши уговорките по въпроса за битката с тероризма, поети в светлината на Тристранния меморандум, подписан в коридорите на срещата на върха на НАТО в Мадрид.

" Как може да се има вяра на страна, в която терористи се разхождат и работят свободно по улиците ѝ? ", сподели Ердоган.

Ердоган съобщи, че има намерение да разиска проблемите с присъединението на Швеция към алианса с сътрудниците си на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.



" Турците са наследници на народ, който преди 2232 години е основал постоянна войска. Турските въоръжени сили са били и остават горделивост и чест за нашата нация ".

Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, до момента в който се обръщаше през днешния ден в Истанбул към 249 млади офицери, ученици на турския Университет за национална защита.

" През цялата си история турската войска освен е стояла на стража на сигурността на своята страна, само че и сполучливо е изпълнявала задачи отвън нейните граници. Нашата войска е измежду най-силните армии в света ", съобщи Ердоган.

Турция е измежду страните, които способстват най-вече за задачите на НАТО, сподели той.

" Много малко държави-членки на НАТО могат да претендират през днешния ден за подобен принос, какъвто Турция има през последните 71 години към задачите на алианса ", уточни Ердоган.

Турският водач обърна внимание на позицията на Анкара във връзка с разширението на НАТО, като акцентира, че страната му постоянно е подкрепяла разширението на военния и политическия блок.

Освен това президентът обърна внимание на смисъла на подготовката на професионални фрагменти за потребностите на турските въоръжени сили и другарските страни.

" Турция ще продължи курса си за възстановяване на стандартите на към този момент мощното си военно обучение. Планираме нови начинания и достижения в тази област ", увери Ердоган.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР