Турция, Украйна и Исландия са първите съперници на мъжкия национален

...
Турция, Украйна и Исландия са първите съперници на мъжкия национален
Коментари Харесай

България ще играе с Турция, Украйна и Исландия в предварителните олимпийски квалификации

Турция, Украйна и Исландия са първите противници на мъжкия народен тим на България в предварителните олимпийски квалификации. Това отреди тегленият през днешния ден чоп, който прати страната ни в група C.

И трите тима са относително познати на националите ни, защото те са играли с тях в последните години. Българите бяха в група с Турция на Евробаскет 2023, с Исландия играха в международните квалификации за шампионата през 2019 година, а преди този момент мериха сили с Украйна в европейски квалификации.



Общо 40 тима ще се борят за пет места, даващи право на присъединяване в същинския стадий на квалификациите следващата година. Те ще премерят сили в пет квалификационни шампионата от по осем тима. Във всеки шампионат отборите бяха разграничени в две групи по четири, като ще се играе всеки против всеки. Първите два тима от всяка група не престават към полуфиналите, като единствено спечелилият от дадения шампионат ще се класира напред.

Турнирът с присъединяване на България ще се организира в Турция. Първите два тима от групата на „ лъвовете “ ще играят полуфинали с първите два тима от другата група в Истанбул – група D, където са отборите на Хърватия, Белгия, Нидерландия и Швеция.

Предварителните олимпийски квалификации са в интервала 12-20 август.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР