Турция трябва да приеме условията на примирието, сключено от страните

...
Турция трябва да приеме условията на примирието, сключено от страните
Коментари Харесай

ЕС ще наложи тежки санкции на Турция, ако наруши мира в Нагорни Карабах

Турция би трябвало да одобри изискванията на примирието , подписано от страните в спора в Нагорни Карабах , в противоположен случай Европейски Съюз може да наложи тежки наказания против тази страна , разгласи във вторник френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан, говорейки на съвещание на Националното заседание (долната камара на парламента) на Франция, оповестява ТАСС.

" По отношение на съглашението , което беше подписано след събитията от тази нощ и което не успяхме да разясняваме предния ден: считаме за значимо Турция безусловно прецизно да съблюдава контрактуваното преустановяване на огъня , тъй като в противоположен случай рискува да се изправи против съществени наказания, които могат да бъдат подхванати ", сподели ръководителят на френската дипломация.
 Основните точки от мирното съглашение за Нагорни Карабах
Основните точки от мирното съглашение за Нагорни Карабах

Споразумението е подписано от Путин, Илхам Алиев и Никол Пашинян

Министърът посочи, че през декември страните от Европейски Съюз ще проведат следващата среща на върха , на която с изключение на всичко друго ще бъде разисквано агресивното държание на Турция . " По-рано 27 страни от общността към този момент са решили, че в случай че Турция не промени държанието си , тогава ще бъдат взети ограничения против нея, в това число наказания - тези варианти към този момент са на масата ", акцентира той.

" Неведнъж съм приказвал за войнственото и недопустимо държание на Турция . Президентът Ердоган приканва за ненавист към страната ни и наскърбява полезностите, на които се основава нашата нация ", сподели Льо Дриан.

" Взех поради, че неотдавна турските управляващи осъдиха нападенията в Ница и Виена, само че към момента чакаме уточнения . На първо място, това се отнася до изказвания във връзка с Франция , които в действителност съдържат апели за възприемането й като ислямофобска страна. "
 Макрон приветства мирното съглашение: Франция стои до своя исторически другар Армения
Макрон приветства мирното съглашение: Франция стои до своя исторически другар Армения

Френският президент прикани Турция да " постави завършек на провокациите си за Нагорни Карабах "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР