Турция ще играе много важна роля в предотвратяването на незаконното

...
Турция ще играе много важна роля в предотвратяването на незаконното
Коментари Харесай

Борел: Турция ще играе важна роля за овладяване на мигрантския натиск

Турция ще играе доста значима роля в предотвратяването на противозаконното прекосяване на незаконни афганистански мигранти в Европа, съобщи в сряда висшият представител на Европейски Съюз по външна политика Жозеп Борел пред испанската социална радиостанция RNE.

" Вече имаше нараснала афганистанска миграция през последните три месеца. Те ще дойдат в Европа през Иран, Ирак или Източното Средиземноморие. Това демонстрира, че би трябвало да работим интензивно с директните страни. Хуманитарната рецесия би трябвало да бъде предотвратена. Тук Турция ще играе доста значима роля. Ще има доста хора, които само че това е грижа за бъдещето, а не за сегашното ", разясни той.
 Стена на турската граница ще стопира афганистански бежанци Стена на турската граница ще стопира афганистански бежанци
Бельо, празна бутилка и свежи отпечатъци от стъпки издават признаци на мигранти, които се промъкват към нова стена по границата сред...

По отношение на обстановката в Афганистан президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи в неделя: „ В Турция сме изправени пред вълна от афганистански мигранти през Иран “, добавяйки, че те ще продължат да поставят всички старания, с цел да допринесат за стабилността в Афганистан и района.

Турция е основен директен пункт за търсещите леговище, които се пробват да влязат в Европа, с цел да стартират нов живот, изключително тези, които бягат от войни и гонене.

Турция е разположила спомагателни подкрепления на източната си граница с Иран и се чака да бъдат приложени нови ограничения. Охраната на границите ще се поддържа от софтуерни системи.

Анкара даде да се разбере, че няма да понесе тежестта на миграционната рецесия, претърпяна вследствие на решенията на трети страни.
 Британските депутати разкритикуваха Джонсън и Байдън поради Афганистан Британските депутати разкритикуваха Джонсън и Байдън поради Афганистан
Британските депутати показаха възмущението си от премиера Борис Джонсън и американския президент Джо Байдън поради рухването на Афганист...

Смята се, че афганистанците са в Турция след сирийците. Много от мигрантите, идващи през Иран, се насочат към Истанбул, с цел да намерят работа или да преминат към различен крайбрежен град, от който да се насочат към Европа.

Посочвайки, че завладяването на Афганистан от талибаните е неуспех на Запада, Борел сподели още: " Това, което се случи в Афганистан, е проваляне за западния свят. Трябва да имаме смелостта да забележим и признаем това с цялата му изясненост ". Коментирайки изказването на Европейски Съюз, че би трябвало да се срещнат с талибаните, Борел сподели: " Трябва да поговорим с тях. Ако не приказваме с тези, които поемат контрола над Кабул, не можем да подсигуряваме сигурност на летището. Борел съобщи, че ще се изтеглят предпочитано тези афганистански жители, които са изправени пред непосредствена заплаха за живота си заради тяхната помощ и съдействие със страните от Европейски Съюз.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР