Турция постепенно облекчава мерките, наложени срещу разпространението на коронавируса. На

...
Турция постепенно облекчава мерките, наложени срещу разпространението на коронавируса. На
Коментари Харесай

В Турция възрастните вече излизат навън, страната се готви за туризма

Турция последователно облекчава ограниченията, наложени против разпространяването на ковид. На хората на възраст над 65 години към този момент е позволено да излизат на открито на няколко часа, понижават градовете с комендантски час – 24 вместо в 31, както бе до момента.

В понеделник ще бъдат отворени комерсиалните центрове и фризьорските салони, а стартира и въвеждането на санитарни ограничения и условия в очакване на завръщането на туристите.

Стъпка по стъпка от края на май на хората ще бъде разрешено да пътуват в границите на страната, сподели турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой в изявление за Си Ен Ен Тюрк в неделя, представено от ДПА.

През юни последователно ще бъдат обновени и интернационалните полети, добави министърът.

Правителството е изготвило стратегия за узаконяване на хотелите и заведенията за хранене, които ще бъдат обект на прецизни регулации. Програмата съдържа 132 критерия, измежду които гаранции, че санитарните правила се съблюдават и че се практикува обществена отдалеченост. Персоналът би трябвало да премине образование за ограниченията за попречване на разпространяването на ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР