В навечерието на посещението на председателя на КНР Си Дзинпин

...
В навечерието на посещението на председателя на КНР Си Дзинпин
Коментари Харесай

Анкета на CGTN: 80% от французите разглеждат като позитивно влиянието на Китай в света

В навечерието на визитата на ръководителя на КНР Си Дзинпин в Франция Китайската медийна група и Китайския национален университет проведоха анкета измежду 1513 французи. От тях 80,3% преглеждат Китай като авторитетна огромна страна, а за 70,3% от тях той е сполучлива страна.

91,5% от допитаните дават висока оценка за триумфите, реализирани от Китай в икономическото му развиване, като 72,7% са на мнение, че китайската стопанска система има сериозен принос за световния растеж. 88,8% от участниците смятат, че Китай е мощен в науката и технологиите, а за 71,4% той дава подтик за световните софтуерни нововъведения.

Франция е третият по величина търговски сътрудник на Китай в Европейски Съюз и третият по величина източник на задгранични вложения. Китай пък е най-големият търговски сътрудник на Франция в Азия и седмия в света.

Анкетата демонстрира още, че за французите висококачественото развиване на китайската стопанска система и отварянето ѝ на високо ниво ще донесат повече търговски благоприятни условия за френски компании. 66,2,% от допитаните смятат, че китайската бизнес среда е привлекателна за инвеститори; 58,8% са на мнение, че големият китайски пазар дава на френски компании необятни благоприятни условия за развитие; 65,8% от интервюираните на възраст сред 18 и 24 години дават отговор, че се радват да видят дейното присъединяване на Франция в интернационалните планове за съдействие, инициирани от Китай. 

Европейския парламент окачестви Китай като „ съперник “ и „ институционален противник “. Мнозина от допитаните французи обаче не са на сходно мнение. Само 18,1% от тях смятат, че разликите сред Китай и Франция са повече от общите им ползи. А тези на противоположната позиция са над два пъти повече.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28414Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед17500Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед49666„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед28399Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед32390Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132057Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91427Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84545Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни  Мартин Карбовски, </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР