Турция полага усилия за установяването на траен мир и спокойствие

...
Турция полага усилия за установяването на траен мир и спокойствие
Коментари Харесай

Съседите се борят за траен мир в Средиземно море

Турция поставя старания за установяването на дълготраен мир и успокоение в Средиземно море, само че е подготвена за всевъзможни развития, сподели турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, представен от в. " Хюриет ". " Ние сме морски народ. Провалихме и ще продължаваме да проваляме подлите проекти, които имат за цел да ни доведат до там, че да не можем да преминем оттатък Къзълкуле ", съобщи министърът на демонстрация в град Алания, окръг Анталия, имайки поради историческата кула Къзълкуле в града.
Турция, която има най-дългото крайбрежие в Средиземно море, постоянно възразява против опити " да бъде залещена " в залива на Анталия. Според Анкара гръцките острови, с които е осеяно морето около турския бряг не образуват континентален шелф.

Чавушоглу акцентира, че Турция почита правата на всички и законите, само че е решена да отстоява и личните си права до дъно. " Ако ще е на масата, тогава на масата. Ако ще е на терен, то на терен. Слава Богу, готови сме за всичко ", акцентира той. По думите на турския министър със същото схващане Турция подхожда и във връзка с приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР