Турция подготвя ново законодателство, обхващащо криптовалутите, за да убеди международния

...
Турция подготвя ново законодателство, обхващащо криптовалутите, за да убеди международния
Коментари Харесай

Турция подготвя закон обхващащ търговията с криптовалути

Турция приготвя ново законодателство, обхващащо криптовалутите, с цел да убеди интернационалния орган за битка с престъпността да я извади от " сивия лист " на страните, които не са подхванали задоволително дейности за попречване на изпирането на пари и финансирането на тероризма, заяви „ TVP World ”.


Специалната група за финансови дейности (СГФД) намали рейтинга на Турция в така наречен сив лист през 2021 година Обръщайки се към парламентарна комисия на 31 октомври, министърът на финансите Мехмет Шимшек съобщи, че отчетът на СГФД е открил, че Турция изцяло дава отговор на всички 40 стандарта на надзорния орган, като се изключи един.

" Единственият оставащ въпрос в границите на техническото сходство е работата, обвързвана с криптоактивите ", сподели Шимшек.

" Ще представим на Народното събрание предложение за закон за криптоактивите допустимо най-скоро. След това няма да има причина Турция да остане в този сив лист, в случай че няма други политически съображения ", добави финансовият министър.

Мехмет Шимшек не даде повече детайлности за плануваните законови промени.

През 2019 година СГФД, основана от групата на развитите стопански системи Г-7 за отбрана на международната финансова система, предизвести Турция за " съществени дефекти ", в това число за нуждата от възстановяване на ограниченията за заледяване на активи, свързани с тероризма и разпространяването на оръжия за всеобщо заличаване./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР