Турция отказа да приеме съболезнованията, изразени от Съединените щати по

...
Турция отказа да приеме съболезнованията, изразени от Съединените щати по
Коментари Харесай

Турция: Не приемаме съболезнованията от САЩ след атентата

Турция отхвърли да одобри съболезнованията, изразени от Съединените щати във връзка на вчерашния атентат в Истанбул, при който починаха шестима души, а над 80 бяха ранени, съобщи турската частна телевизия НТВ.

" Не одобряваме, отхвърляме изказаните съболезнования от американското посолство ", съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

В обвинявания към Съединени американски щати, публикувани от други турски медии, министърът оприличи съболезнователното обръщение на дейностите на " палач, който пръв отива на мястото на престъплението ".

Турция упреква Съединени американски щати за поддръжката им за Силите за отбрана на народа (СЗН), кюрдска милиция в Сирия, която съгласно Анкара е сирийското отклонение на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК).

" Дипломатическата задача на Съединени американски щати в Турция е надълбоко натъжена от детонацията в Истанбул този следобяд. Изказваме откровените си съболезнования на фамилиите на починалите и пожелаваме бързо възобновяване на ранените ", се показва в съболезнователното обръщение на посолството на Съединени американски щати в Анкара, оповестено през вчерашния ден и представено от телевизия Халк.

Mинистър Сойлу, който показа с обществеността най-новите сведения по отношение на атентата, сподели още, че извършителката е щяла да бъде отведена в Гърция, в случай че не е била хваната от турските управляващи.

Операциите (по случая) не престават, добави Сойлу.

Министърът уточни, че при техническото подслушване след нападението терористичната организация е издала указания терористката да бъде убита.

" Те имаха проект да убият терористката и да ни попречат да разкрием цялата мрежа. Но нашите сили за сигурност не разрешиха въпросът да бъде затулен ", сподели той, добавяйки, че е арестувано и лицето, натоварено със задачата да я ликвидира.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР