Служителката на банка в Пловдив, която бе задържана за присвояване

...
Служителката на банка в Пловдив, която бе задържана за присвояване
Коментари Харесай

Касиерка откраднала 150 000 лева от банка в Пловдив, пълнила със зелени хартийки пачките с банкноти

Служителката на банка в Пловдив, която бе арестувана за заграбване на над 144 000 лв., е работила в продължение на 4 години, обясниха от полицията и прокуратурата на брифинг, заяви Българска национална телевизия.

 

52-годишната жена е привлечена като обвинена Тя е работела като основен касиер в клона на банката. Служителка е от 2005 година до април т.г.

 

" В един миг по време на коронавирус рецесията същата решила да извърши на стадии заграбване на парични средства - те не са благосъстоятелност на обособени клиенти, а оборотни - предоставени са ѝ да оперира с тях в ежедневната ѝ активност. В продължение на 4 години, в разнообразни месеци и разнообразни интензитети тя е присвоявала банкноти от тези пачки. В един миг осъзнала, че към този момент взетите пари вършат усещане, а пачките са с понижен размер ", изясни Димитър Пехливанов - заместник-главен прокурор на Районната прокуратура в Пловдив.

 

За да прикрие дейностите при възможна инспекция, касиерката е почнала да поставя зелени хартийки в пачките с банкноти, с цел да ги запълни. Това се е случвало до април 2024, когато от банката са направили неочаквана проверка и сега, в който са отворили торбата с парите, открили измамата.

 

Предвиденото наказване е от 3 до 15 години затвор, лишаване на имущество, както и възбрана да упражнява въпросната специалност.

 

Досъдебно произвеждане по случая е формирано на 30 май по сигнал на управлението на банката, откакто там е бил осъществен одит и е открито длъжностно заграбване в изключително огромни размери.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР