Сандвич с ешерихия коли изпрати 86 души в болница. Най-малко

...
Сандвич с ешерихия коли изпрати 86 души в болница. Най-малко
Коментари Харесай

Сандвич с ешерихия коли изпрати 86 души в болница

Сандвич с ешерихия коли изпрати 86 души в болница. Най-малко 86 души са били признати в болница с Ешерихия коли, обвързвана със сандвичи в супермаркет в Обединеното кралство.

Инспекторите считат, че тип маруля, открита в сандвичите, е виновна за огнището на заболяването, причиняваща кървава диария. Към 18 юни има още 45 случая на зараза с Ешерихия коли, всички зародили преди 31 май. Симптомите включват тежка и от време на време кървава диария, стомашни конвулсии и тресчица. Огнището визира голям брой огромни супермаркети и най-вече сандвичи, салати и други хранителни артикули.

Сандвич с ешерихия коли изпрати 86 души в болница

Агенцията за хранителни стандарти признава, че следенето на източника на болестта е „ комплицирано “ и следствието „ към момента продължава “. Марулята, открита в сандвичите, евентуално е била нечиста с бактерията, причиняваща заболяване, което може да докара до тежки и от време на време животозастрашаващи затруднения, изключително при деца, възрастни хора и хора с отслабена имунна система.

Карлос Контрера: Започва повсеместен безпорядък с ТЕЛК! 21.06.24 12:29 България е препъни камък за Лаура Кьовеши, а заплатите на магистратите по над 10 бона на месец 21.06.24 12:24 СЗО: Фалшиви медикаменти за диабет се популяризират на пазара 21.06.24 12:22 Сандвич с ешерихия коли изпрати 86 души в болница 21.06.24 12:16 Въоръжени нахлуха в къщата на Роберто Баджо и го взеха за пленник по време на Испания-Италия 21.06.24 12:15

В отговор на огнището Агенцията за хранителни стандарти предприе стъпки за следене на източника на замърсяване и гарантиране на сигурността на питателните артикули в засегнатите супермаркети. Те поучават потребителите да внимават, когато употребяват сходни артикули и неотложно да потърсят здравна помощ, в случай че проявят признаци на зараза с E. coli.

Междувременно здравните чиновници не престават да следят обстановката и да дават настояща информация за огнището. Те предизвикват хората да поддържат добра персонална хигиена и вярно подготвяне на храна, с цел да предотвратят разпространяването на бактериални инфекции.

Източник: Телеграф.бг

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР