Турция отдава голямо значение на развитието на отбранителната си индустрия

...
Турция отдава голямо значение на развитието на отбранителната си индустрия
Коментари Харесай

Ердоган: Турската отбранителна индустрия пише история на успеха

Турция отдава " огромно значение " на развиването на отбранителната си промишленост макар ембаргото, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган.


" Като Турция ние отдаваме огромно значение на развиването на нашата отбранителна промишленост, макар многото спънки, секрети и отворено ембарго, с които се сблъскваме ", сподели Ердоган във видеопослание на 16-ия Международен панаир на отбранителната промишленост 2023, който се организира в Истанбул.

На едно от най-големите международни събития в региона на защитата, което бе намерено през днешния ден и ще продължи до петък, се излагат редица отбранителни артикули, сред които сухопътни транспортни средства, оръжия, симулатори, радари, сонари, решения за морски платформи, авиационни системи, ракети, логистични транспортни средства, съоръжение за доставяне и системи за сигурност, заяви „ А Нюз “.

" Турският бранш на отбранителната индустрия написа история на триумфа, която през последните години се следи с удивление от целия свят. Нашата промишленост е потвърдила своята стойност със своите бронирани транспортни средства, артилерия, ракети, системи за противовъздушна защита и всички типове оръжия и радарни системи, тествани в конфликтни зони ", съобщи Ердоган.

Президентът приветства опциите на Турция в региона на технологиите за безпилотни летателни апарати, като съобщи, че тя е измежду първите три страни в света в тази област.

" Турция, която е една от 10-те страни, които създават лични военни кораби, е и значим експортьор в тази област ", добави той.

Турция " усърдно " извършва 850 разнообразни плана, които ще оставят диря в отбранителната промишленост, сподели Ердоган и добави: " Миналата година достигнахме стойност на износа от 4,4 милиарда $. През първите шест месеца на тази година постигнахме рекордно равнище на износа от 2,3 милиарда $. Нашата цел през 2023 година е 6 милиарда $. "

Анкара не се занимава единствено с продажба на артикули, а има за цел да откри дълготрайни партньорства и да създаде взаимни планове, добави той.

" Имаме удоволствието да представим знанията и опита си в отбранителната промишленост в интерес на нашите другари ", сподели Ердоган. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР