Турция няма да признае резултатите от референдумите в самопровъзгласилите се

...
Турция няма да признае резултатите от референдумите в самопровъзгласилите се
Коментари Харесай

Две ключови държави казват НЕ на Путин

Турция няма да признае резултатите от референдумите в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република, както и на териториите на Херсонска и Запорожка област на Украйна. Същото важи и за Казахстан - ще " изхожда от правилата на териториалната целокупност на страните ", предадоха организациите.

Турция, както и в тази ситуация с Крим, няма да признае присъединението на районите към Русия, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу.
-->
" Що се отнася до провеждането на референдуми за присъединение към Русия от самопровъзгласилите се ЛНР и ДНР и военните администрации на Запорожка и Херсонска област, Казахстан изхожда от правилата на териториалната целокупност на страните, тяхното суверенно тъждество и спокойно взаимно битие ", съобщи формалният представител на Министерството на външните работи на републиката Айбек Смадиаров.

Ден по-рано сръбското външно министерство също съобщи, че не може да признае резултатите от " референдумите " в самопровъзгласилите се републики в Донбас и в окупираните територии на Запорожка и Херсонска област заради нормите на интернационалното право. Министърът на външните работи Никола Селакович добави, че признаването би било в прорез с държавните ползи на Сърбия.

Казахстан, Турция и Сърбия също не са признали анексирането на Крим, напомня dir.bg.

Днес представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи по отношение на признаването от страна на Русия на резултатите от референдумите, че " това се предхожда от избрана процедура, ще ви осведомяваме ".

През уикенда няколко медии цитираха източници, които разказват подобен сюжет: На 27 септември ще приключат " референдумите " в окупираните територии, след което границите на Руската федерация ще бъдат затворени, на 29 септември Съветът на федерацията ще " одобри " украинските райони, а на 30 септември Путин ще направи послание към Федералното заседание (подобно на обръщението му след анексирането на Крим). Все още обаче няма публично удостоверение за това.

Междувременно стана известно, че украинската работа за сигурност - СБУ, стартира наказателно гонене на лицата, виновни за " референдумите ".

Става дума за Владимир Висоцки, ръководител на Централната изборна комисия на самопровъзгласилата се ДНР, Елена Кравченко, ръководител на ЦИК на самопровъзгласилата се ЛНР, както и за Александър Кофман, началник на " Обществената палата на ДНР ", и Марина Филипова, консултант на ръководителя на самопровъзгласилата се ЛНР.

От СБУ обявиха, че виновните за " референдумите " ще бъдат оповестени за търсене в близко бъдеще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР