Турция и Сърбия затягат сериозно мерките срещу разпространението на коронавирус.От

...
Турция и Сърбия затягат сериозно мерките срещу разпространението на коронавирус.От
Коментари Харесай

Турция и Сърбия въвеждат пълна карантина


Турция и Сърбия стягат съществено ограниченията против разпространяването на ковид.

От среднощ през днешния ден до 24 часа на 12 април в Турция е в действие цялостна възбрана за излизане на открито на популацията в 31 града и прилежащите им вилаети поради новия ковид, заяви турското министерство на вътрешните работи.

Това са 30 от огромните градове-вилаети на страната - Истанбул, Адана, Анкара, Анталия, Айдън, Балъкесир, Бурса, Денизли, Диарбекир, Ерзурам, Ескишехир, Газиантеп, Хатай, Измир, Кахраманмараш, Кайсери, Коджаели, Кония, Малатия, Маниса, Мардин, Мерсин, Мугла, Орду, Сакария, Самсун, Шанлъурфа, Текирдаа, Трабзон, Ван и град Зонгулдаг.

Въведената възбрана е най-радикалната и най-тежка до този миг карантинна мярка против разпространяването на Covid-19 след поредицата ограничаващи ограничения, които бяха подхванати преди този момент, като да вземем за пример възбрана за излизане на хора над 65 година и под 20 година, затваряне на учебни заведения, кафенета и питейни заведения, възбрана на всеобщите молебствия в джамиите и други

Тези предишни ограничения обаче не дадоха упования резултат за прекъсване на разпространяването на ковид, съгласно специалистите.

Забраната включва единствено двата дни на този уикенд, през което време ще бъде неразрешено излизането на жителите вън от къщи. Общественият превоз, фабриките, магазините и други няма да работят. Движение на хора и на частни коли също няма да се позволява.

Ще работят фурните, които ще разнасят самун на искащи по домовете, както и куриерските служби, компаниите за доставка на вода, болничните заведения и дежурните аптеки.

Мнозина специалисти се оповестиха за въвеждане на цялостна възбрана за излизане на открито в рисковите области, предупреждавайки, че в противоположен случай в Турция може да се повтори италианският сюжет, заяви Българска телеграфна агенция.

През последното денонощие 1006 души в Турция станаха жертви на ковид, а новозаразените са 4747. С това броят на инфектираните е достигнал общо 47 029 души.

В Сърбия от през вчерашния ден в 17 часа е въведена възбрана на придвижването, която ще продължи 60 часа, заяви сръбската държавна телевизия РТС.

Гражданите няма да могат да напущат своите домове до понеделник в 5 часа сутринта. Изключение се прави за притежателите на домашни любимци, които ще могат да разхождат кучетата си от 8 до 10 часа сутринта и вечер от 23 часа до 1 часа.

Досега в Сърбия от ковид са умряли 71 пациенти, а броят на инфектираните доближи 3 105.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР