Турция е сред водещите търговски партньори на България. Директните турски

...
Турция е сред водещите търговски партньори на България. Директните турски
Коментари Харесай

Турските инвестиции в България са над 1 млрд. евро, как те се отразяват на регионално ниво?

Турция е измежду водещите търговски сътрудници на България. Директните турски вложения в страната са в размер на 1 млрд евро.

Въпреки че край Видин минават два транспортни коридора, задграничните вложители мъчно доближават до района.

" Ако се направи автомагистралата, дай боже, до 2025 година, целият район ще се отвори към вложителите. Как може да пристигна един вложител до подобен район? Това касае всяка точка, която е периферна ", сподели Цветан Ценков, кмет на Видин.

В Кърджали делът на турските вложения е забележителен. Променил се е и икономическият профил в района.

" В рамките на 15 години направихме забележителен първокласен скок в нашето развиване - говориме за мултинационални компании, говориме за високотехнологично произвеждане ", съобщи Хасан Азис, кмет на Кърджали.

България има какво да предложи на турските бизнесмени и жители и в областта на балнеологията, съгласно служебния здравен министър Асен Меджидиев.

" Разполагаме с доста положителни естествени благоприятни условия и доста положителни бази, които могат взаимно да се употребяват и да предоставим опция и на турски пациенти ", съобщи Асен Меджидиев, длъжностен министър на опазването на здравето.

От хотелиерския отрасъл считат, че България може да бъде привлекателна за турските жители освен като ползватели на балнео услугите, само че и като добре готови експерти.

" Това ще бъде в двете посоки потребно и за промишлеността и за метода, по който може да образоваме и да запалиме нови хора ", съобщи Милена Иванова, изпълнителен шеф на хотел.

А турски вложители акцентират като преимущество съществуването на четири сезона у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР