Турция е силна. Ще успее да излекува раните от голямото

...
Турция е силна. Ще успее да излекува раните от голямото
Коментари Харесай

Карадайъ в Кахраманмараш. Разтърсващи думи

Турция е мощна. Ще успее да излекува раните от огромното злополучие. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след срещата си с регионалния шеф на  Кахраманмараш Юмер Фарук Джошкун. Карадайъ увери: „ Винаги можете да разчитате на нас! ”.

 Кахраманмараш10
-->
Разговорът с валията се състоя в Центъра за съгласуваност при бедствия. Карадайъ е отпред на делегация на Движение за права и свободи, която посети епицентъра на опустошителните трусове в южната ни съседка, които лишиха живота на повече от 50 000 души. Заедно с Карадайъ в Турция са зам.-председателят Ахмед Ахмедов, Хамид Хамид, член на ЦОБ и регионалният ръководител на Движение за права и свободи Шумен Айсел Руфад, заяви пресцентърът на Движение за права и свободи.

 Кахраманмараш11

В диалог с кореспондента на Анадолската организация след срещата, която беше закрита за публицисти, Карадайъ сподели, че освен турците и мюсюлманите в България, само че и всички български жители са съпричастни към нещастието, сполетяла турския народ.

 Кахраманмараш12

Карадайъ изрази съболезнованията си към фамилиите на жертвите. " Молим се за душите на починалите и за потърпевшите от опустошителните трусове ", сподели водачът на Движение за права и свободи.

 Кахраманмараш13

„ Нашата страна България също се активизира, с цел да помогне на турския народ. Още в първите часове след опустошителното земетресение избавителни екипи от България дойдоха в Турция. Като политическа партия в България ние, Движение за права и свободи, организирахме най-мащабната акция от основаването си в поддръжка на потърпевшите от земетресението. Преведохме над 500 хиляди евро финансова помощ на AFAD. Купихме и изпратихме палатки и контейнери на стойност 850 хиляди евро. Изпратихме повече от 150 ТИР-а с одеяла, електрически печки, генератори, храни и хигиенични консумативи. А през днешния ден поискахме персонално да дойдем в региона на земетресението и да изкажем съболезнованията си на околните на починалите “, съобщи Мустафа Карадайъ. В дарителска акция в поддръжка на потърпевшите  се включиха десетки хиляди български жители без оглед на партийна, етническа или религиозна принадлежност.

 Кахраманмараш15

Лидерът на Движение за права и свободи означи, че от името на българските мюсюлмани, Движение за права и свободи дава в Кахраманмараш ифтар в Свещения месец Рамазан за потърпевшите от земетресението.

 Кахраманмараш16

Заявявайки че интернационалната общественост би трябвало да продължи да поддържа Турция, Карадайъ акцентира: „ Винаги сме виждали поддръжката на Турция. В такива сложни дни и ние сме с Турция. “.

 Кахраманмараш17

Губернаторът на Кахраманмараш Джошкун благодари на Мустафа Карадайъ и Движение за права и свободи както за визитата, по този начин и за дарителската акция.

 Кахраманмараш18

Делегацията на Движение за права и свободи дружно с губернатора на Кахраманмараш посетиха " града от контейнери " в град Пазарджък.

 Кахраманмараш20

 Кахраманмараш21

 Кахраманмараш22
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР