Турското външно министерство се оплака от антитурски дейности в Конгреса

...
Турското външно министерство се оплака от антитурски дейности в Конгреса
Коментари Харесай

Турция се оплаква от антитурски дейности в Конгреса на САЩ

Турското външно министерство се оплака от " антитурски действия в Конгреса на Съединени американски щати ", оповестява " Хюриет дейли нюз ", базирайки се на изказване на представителя на ведомството Хами Аксой.

" Наблюдаваме, че антитурски кръгове в Съединени американски щати в последно време ускориха дейностите си в американския Конгрес. Проекторезолюцията на тематика " Изразяване на безпокойствие за съюза САЩ-Турция " е следващ образец за това ", съобщи представителят, предава Българска телеграфна агенция.

Аксой акцентира, че двете страни имат надълбоко вкоренени съюзнически връзки, основаващи се на общи полезности и взаимни ползи. Те работят дружно за обезпечаване на мир и успокоение в разнообразни региони на света, уточни той.

" Подобни резолюции, които подкопават този факт и основателните претекстове зад дейностите, подхванати от Турция в името на националната й сигурност, не подхождат на съюзническата връзка сред нашите страни ", сподели Хами Аксой във връзка на проекторезолюцията в Камарата на представителите.

Говорителят на турското Министерство на външните работи акцентира, че няма мотив за терзание от страна на американския народ и неговите представители, чието другарство Турция цени. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР