Турският вицепрезидент Фуат Октай критикува снимка на гръцкия началник на

...
Турският вицепрезидент Фуат Октай критикува снимка на гръцкия началник на
Коментари Харесай

Лошо! Турция с много тежка заплаха към Гърция

Турският вицепрезидент Фуат Октай подлага на критика фотография на гръцкия шеф на защитата, направена на демилитаризиран остров в Егейско море, като предизвести, че Анкара ще направи каквото е нужно по въпроса, оповестява в. " Дейли сабах ".

" Турция не позволява сходни фотоси и ще направи нужното ", съобщи Фуат Октай в изявление за турски канал в Ютюб, визирайки фотография на началника на защитата на Гърция ген. Константинос Флорос на остров Псеримос, на 8 км от Бодрум. Октай подсети предизвестието на президента Реджеп Тайип Ердоган, че Турция може да " пристигна ненадейно една нощ ", като акцентира, че тези думи на Анкара не са " напразни " и че тя ще направи " каквото споделя ".
-->
Турският вицепрезидент също по този начин означи, че с помощта на връзките си с други страни Турция е на път да се трансформира в енергиен център. След диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин през вчерашния ден Ердоган разгласи, че Анкара и Москва ще работят дружно за построяването на газов хъб в турската област Тракия след предложение от Русия.

Турция постоянно се оплаква, че Гърция въоръжава острови наоколо до турските крайбрежия, които са с демилитаризиран статут по силата на интернационалните контракти. Според турската страна такива дейности слагат под въпрос суверенитета на Гърция върху островите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР