Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че плановете на

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че плановете на
Коментари Харесай

Чавушоглу: Нашата операция в Сирия не зависи от изтеглянето на американските войски

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи през днешния ден, че проектите на Анкара за осъществяване на нова военна интервенция в Сирия не са свързани с изтеглянето на американските войски от страната, предадоха международните организации.

Дали ще се изтеглят или не, ние по този начин или другояче ще създадем всичко належащо за обезпечаването на националната ни сигурност и отбрана от терористични организации. Нашата интервенция не зависи от изтеглянето на американските войски от Сирия, сподели Чавушоглу в изявление за турската телевизия НТВ.

Турският външен министър сподели още, че не е реалистично да се чака от Съединени американски щати да съберат всички оръжия, които са дали на съдружника си - сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), обсъждани от Анкара като терористична формация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Американският президент Доналд Тръмп разгласи през декември решението си за евакуиране на американските военни от Сирия. Преди няколко дни обаче съветникът на президента по националната сигурност Джон Болтън съобщи, че Съединени американски щати няма да изтеглят войските си от Сирия, до момента в който не се реализира съглашение с Турция за отбрана на кюрдите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР