САЩ не насърчават Украйна да нанася удари по цели на

...
САЩ не насърчават Украйна да нанася удари по цели на
Коментари Харесай

САЩ ще отпуснат на Украйна още 2 милиарда долара военна помощ

Съединени американски щати не предизвикват Украйна да нанася удари по цели на територията на Русия с оръжия, доставяни от тях, съобщи Антъни Блинкен

Съединените щати ще дават на Украйна спомагателни 2 милиарда $ военно финансиране, съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкен, който е на посещаване в Киев.

Той приказва на взаимна конференция с украинския външен министър Дмитро Кулеба, като добави, че поддръжката ще бъде ориентирана към вложение в индустриалната база на Украйна.

Американският държавен секретар съобщи още, че Съединените щати ще изпратят незабавно на Украйна муниции, бронирани машини, ракети и средства за противовъздушна защита, с цел да обезпечат бързото им снабдяване до фронтовата линия.

„ За всеки, който се изкушава да залага против Украйна, да не го прави “, добави той. „ Ще бъде огромна неточност. "

Той добави: „ Минахме дружно през сложни моменти, изцяло съм убеден, че дружно ще преминем през още такива. “

По думите ми Съединени американски щати не предизвикват Украйна да нанася удари по цели на територията на Русия с оръжия, доставяни от Съединени американски щати, само че считат, че това е решение, което Киев би трябвало да вземе самичък за себе си.

Блинкен е първият почитан чиновник на Съединени американски щати, който пътува до Украйна, откакто предишния месец Конгресът на Съединени американски щати одобри пакет от военна помощ в размер на 61 милиарда $ след няколкомесечно закъснение. По време на визитата си той неведнъж акцентира трайната поддръжка на Вашингтон за Украйна.

По-рано след среща с Блинкен президентът Володимир Зеленски настоя западните поддръжници на Киев да ускорят доставките на оръжия и системи за противовъздушна защита.

Държавният секретар от своя страна акцентира, че Русия би трябвало да заплати това, което е разрушила в Украйна.

15 май 2024, 07:59

Блинкен даде обещание поддръжка за Украйна, до момента в който сигурността ѝ не бъде обезпечена, Зеленски изиска доставки на западни Противовъздушна отбрана

15 май 2024, 10:30

Блинкен пее и свири на китара в бар в Киев (ВИДЕО)


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР