Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че страната му

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че страната му
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е готова да води борба в Сирия вместо САЩ

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че страната му е подготвена да води битка против терористичните групировки в тези региони на Сирия, от които ще бъдат изтеглени американските войски, съобщи ТАСС.
" Турция е подготвена да поеме върху себе си отговорността за битката против терористите в тези региони на Сирия, от където ще бъдат изтеглени американските войски ", съобщи Ердоган. " Най-спокойните региони в Сирия са тези региони, в които Турция е обезпечила сигурността ", добави той, визирайки регионите, в които Турция организира трансграничните интервенции " Ефратски щит " и " Маслинова клонка ".

Турският президент също изрази мнение, че " стъпките за основаване на зона за сигурност в Сирия би трябвало да бъдат подхванати допустимо най-скоро ".

Говорейки на турско-американски съвет в Анкара, Ердоган добави, че сполучливо са преодолени всички " компликации и тествания в турско-американските връзки ".

" Ние сполучливо преодоляхме всички компликации и тествания в турско-американските връзки. Последната самодейност (на президента на Съединени американски щати Доналд) Тръмп във връзка с Сирия провали проектите на тези, които се опитваха да навредят на нашите връзки ", посочи президентът.

Ердоган означи също, че Турция " разчита на понижаване на американските мита върху вноса на алуминий и стомана от Турция ".

Вашингтон удвои митата върху турската стомана и алуминий през август, когато връзките сред двете членки на НАТО се обтегнаха поради задържането в Турция на американски евангелистки свещеник.

Ердоган сподели още, че пред американските и турски предприемачи в Анкара, че Турция и Съединени американски щати би трябвало да се ангажират в взаимни вложения в защитата и галактическите технологии, съобщи Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР