Глобалната среща на върха за мир в Швейцария ще бъде

...
Глобалната среща на върха за мир в Швейцария ще бъде
Коментари Харесай

Зеленски смята срещата в Швейцария за първа реална възможност за справедлив мир

Глобалната среща на върха за мир в Швейцария ще бъде първата действителна опция за започване на установяването на обективен мир в Украйна, сподели през днешния ден в ежедневното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, представен от организация Укринформ, написа Българска телеграфна агенция.
" Тези дни дружно с Швейцария завършихме изпращането на предложения за срещата на върха. Конкретните дати, на които ще се състои срещата ще бъдат 15 и 16 юни. Това ще бъде първата фаза и всъщност първата действителна опция за започване на установяването на обективен мир (в Украйна) ", уточни украинският президент.

Той добави, че публични представители сега работят по това да привлекат за присъединяване в срещата водачи от географски райони, които все ще не са ангажирани с самодейността.
Зеленски отбелязва, че единствено световно присъединяване може да накара Русия да договаря за мир, заради което Украйна работи за привличане на колкото се може повече участници на срещата на върха в Швейцария.

По думите му, Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, с цел да разстрои провеждането на идната среща. " Инструктирах премиера, министъра на защитата, външния министър и главнокомандващия украинската войска, всеки на неговото ниво, да работят с сътрудниците ни за ускорение на доставките на оръжия по плануваните пакети и подписаните съглашения. Скоростта на доставките е значима. Днес нямаме проблеми със наличието на пакетите. Благодарен съм на Конгреса на Съединени американски щати за решението, само че скоростта на доставките и използването на решенията е нещо, което също не трябва да бъде проблем. Очакваме оръжията да дойдат в Украйна за нашите бойци ", сподели още Зеленски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР