Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в предизборните проучвания

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в предизборните проучвания
Коментари Харесай

Ердоган заяви, че води в предизборните анкети

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че в предизборните изследвания той води пред останалите претенденти за президент, а обединението към неговата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) също е отпред в желанията за парламентарния избор.

" Всички би трябвало да знаят доста добре, че числата и графиките, които се популяризират в медиите, нямат нищо общо с изследване ", сподели той, добавяйки, че в случай че е зависело от сходни анкети, опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП) е щяла да завоюва всичките 15 избори, извършени за последните 21 години, откогато ръководи партията на Ердоган. 

" Но ние постоянно сме печелили в урните ", цитира думите на Ердоган турската частна телевизия НТВ, заяви Българска телеграфна агенция. " Следим от близко активността на социологическите организации, които си правят работата както би трябвало. Според отчетите, които получаваме, водим с ясна преднина както във връзка с президентството, по този начин и като Републикански алианс в Народното събрание ", съобщи още президентът. " Тази обстановка не ни кара да се успокояваме, в противен случай, работим по-усилено, с цел да увеличим разликата ", добави той.

В последно време резултатите на редица анкети на социологически организации в Турция демонстрираха преднина за опозиционния претендент за президент Кемал Кълъчдароглу на идните президентски избори на 14 май. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР