Турският президент Реджеп Тайип Ердоган замина тази сутрин на посещение

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган замина тази сутрин на посещение
Коментари Харесай

Ердоган замина за Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отпътува тази заран на посещаване в западноукраинския град Лвов, където ще се срещне с украинския си сътрудник Володимир Зеленски и с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, заяви Анадолската организация.

Ердоган ще има двустранна среща със Зеленски в двореца Потоцки и ще разиска с него всички аспекти на турско-украинските връзки на ниво на стратегическо партньорство.

След диалога Ердоган-Зеленски ще последва тристранната среща с присъединяване на Гутериш. Тримата ще обсъдят стъпките, които могат да бъдат подхванати за прекъсване на руско-украинската война с дипломатически средства и посредством усилване на дейностите по механизма, открит за износа на украинско зърно към международните пазари, се споделя в известие на турското президентство.

След Украйна в събота генералният секретар на Организация на обединените нации Гутериш ще бъде в Турция, където ще посети Съвместния координационен център в Истанбул по силата на съглашението за експорт на украинско зърно от 22 юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР