Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в заявил пред руския държавен

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в заявил пред руския държавен
Коментари Харесай

Ердоган към Путин: Дай да сложим край на това в Нагорни Карабах!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в декларирал пред съветския държавен глава Владимир Путин, че дружно могат да разрешат казуса в Нагорни Карабах, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

На съвещание на парламентарната група на своята партия Ердоган сподели, че е разискал с Путин по телефона спора сред Азербайджан и Армения.

" Нека към този момент да сложим завършек на това в Кавказ. Ако искаш, дано разгадаем дружно тази работа. Вие проведете диалози с Пашинян /арменския министър председател Никол Пашинян/, аз ще проведа диалози с моя брат Илхам /азербайджанския президент Илхам Алиев/ ", цитира личните си думи пред Путин Ердоган.

" Нека създадем откровена стъпка по този въпрос. В позиция сме да сложим завършек на това ", добави турският президент и дефинира като " прекрасен диалог " беседата си с Путин по телефона.

В отговор на изразени от съветския президент паники поради засилващо се присъединяване на бойци от Близкия изток в спора, Ердоган е показал пред Путин, че Армения употребява на бойното поле кюрдски бунтовници, съобщи Ройтерс.

В речта си в Народното събрание турският водач употребява случая и с цел да подлага на критика още веднъж Минската група поради неуспеха ѝ да позволи казуса в Нагорни Карабах към този момент 30 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР