Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подчерта необходимостта от по-нататъшно въоръжаване

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подчерта необходимостта от по-нататъшно въоръжаване
Коментари Харесай

Турция купува балистични ракети, обяви Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган акцентира нуждата от по-нататъшно въоръжаване на страната си по време на световен бизнес конгрес на " Блумбърг " в Ню Йорк.

Той коментирал, че " до мен, Сирия има (руски Противовъздушна отбрана комплекси) С-400, тогава аз също се нуждая от тях и би трябвало да получа не С-500, а С-600 ", оповестява balkaneu.com.

Ердоган подчертал, че " има други стъпки, които би трябвало да предприемем, с цел да засилим нашата защита, като предприемане на ограничения за придобиване на балистична ракета "!

Турският държавен глава подчертал, че имало страни членки на НАТО, които имат както нуклеарно оръжие, по този начин и балистични ракети, като в случай че не купи ракети от НАТО, щял да го направи от Русия .

Ердоган бил запитан дали ще организира военна интервенция при положение, че бъде извършен референдум за независимостта на Иракски Кюрдистан в Северен Ирак.

" Не знам това. Ние ще вземем решения в Националния съвет за сигурност в петък ", показал той.

Междувременно Ердоган разкрил, че ще се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин в понеделник. Днес турският президент ще има 35-минутна среща с американския президент Доналд Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР