Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и гръцкият премиер Кириакос Мицотакис

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и гръцкият премиер Кириакос Мицотакис
Коментари Харесай

Напрежението между Ердоган и Мицотакис расте

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис са си разменили реплики по време на формалната вечеря след първата среща на Европейската политическа общественост в четвъртък в Прага, оповестяват гръцките медии.

Според гръцки държавни източници, представени от АНА-МПА, на вечерята на водачите Ердоган направил изявление, в края на което обвинил Гърция, че покачва напрежението и прави провокации.

Веднага по-късно думата взел Мицотакис, който дал отговор на Ердоган, че би трябвало да спре да оспорва суверенитета на Гърция над редица острови и че вместо да предизвика напрежение, би трябвало като виновен водач да пристъпи към съгласие и разговор без последна изразителност.

На конференция след срещата в Прага турският водач съобщи, че доста от показаните страни са очаквали Турция да направи стъпка към развиване на връзките с Атина, само че добави, че „ в този момент няма нищо, за което да се приказва с Гърция “, заяви Анадолската организация.

„ Не единствено Гърция, няма значение коя страна ни нападна, нашият отговор постоянно ще бъде „ Можем ненадейно да дойдем някоя нощ. Би трябвало да го знаят “, сподели Ердоган.

Той акцентира, че Анкара не се стреми да отнеме територията или суверенитета на която и да било страна, а единствено се бори да отбрани своите ползи и ползите на кипърските турци, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР