Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е провел днес телефонен разговор

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е провел днес телефонен разговор
Коментари Харесай

Настъпи време за действие. Кога ще се срещнат Путин и Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е провел през днешния ден телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, по време на който двамата са разискали украинската рецесия и въпроси, свързани със основаването на така наречен " зърнен кулоар " за превозване на зърното по море, заяви администрацията на турския водач, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Президентът Ердоган организира телефонен диалог с президента на Русия Путин. Обсъдена беше обстановката в Сирия, обстановката в Украйна в светлината на провежданата от Русия военна интервенция, основаването на сигурни коридори за експорт на зърно през Черно море ", се показва в известието.

По думите на Ердоган " е настъпило време за деяние за реализирането на проекта на Организация на обединените нации за основаване на сигурни коридори за износ на зърно ", се отбелязва в текста.

Президентът на Турция още веднъж се е оповестил за " устойчиво и заслужено " решение на украинската рецесия по кротичък път - на масата на договарянията, показва президентската администрация.

По думите му Турция, както и до момента, е подготвена да постави старания за възкръсване на преговорния развой сред Руската федерация и Украйна.

Ердоган също по този начин е обърнал внимание на значимостта на продължаването на механизма за трансгранична филантропична помощ за Сирия.

В известие на пресслужбата на Кремъл във връзка телефонния диалог сред Путин и Ердоган се показва, че " в навечерието на набелязаната за най-скоро време руско-турска среща на най-високо ниво водачите разгледаха серия въпроси, представляващи съвместен интере с ".

Акцент в диалозите е била тематиката за по-нататъшното активизиране на икономическото съдействие сред двете страни, увеличението на размера на търговията и потреблението на националните валути, както и продължаването без спирания на доставките на съветски енергоносители.

Двамата също по този начин са разискали тематиката за решаването на сирийския въпрос с акцент върху значимостта на взаимната работа в тристранен формат (Русия-Иран-Турция) в границите на процеса от Астана.

В края на диалога Путин е поздравил Ердоган и целия турски народ във връзка празника Курбан Байрам, показва още пресслужбата на Кремъл.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР