Турският президент Реджеп Таийп Ердоган определи като „гилотина“ за демокрацията

...
Турският президент Реджеп Таийп Ердоган определи като „гилотина“ за демокрацията
Коментари Харесай

Ердоган: Това е гилотина!

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган дефинира като „ гилотина “ за демокрацията френския проектозакон, който цели да се опълчи на „ ислямския фракционизъм “, съобщи БНР, цитирайки Франс прес.

Проектът претърпя рецензии както вътре в самата Франция, по този начин и в интернационален проект, защото заклеймявал мюсюлманската общественост и предоставял на властта нови права, с цел да ограничи както свободата на словото, по този начин и свободата на разнообразни религиозни групи. „ Приемането на този закон, който е в намерено несъгласие с човешките права, свободата на вероизповеданието и европейските полезности, ще бъде гилотина за френската народна власт “, сподели Ердоган в тирада в Анкара.

Той добави, че „ сегашният вид на планувания закон ще обслужва само идеята на екстремизма, ще подложи под напън неправителствените организации и ще принуди младежите да избират сред своята религия и образованието си “.

Турският президент прикани френските управляващи и президента Еманюел Макрон да изтеглят законопроекта. Новият законопроект, който приготвя френското държавно управление, цели да прекъсне процеса, който управляващите дефинираха като „ ислямски фракционизъм “ и да даде повече власт на държавното управление да не разрешава и да разформирова религиозни групи, за които се допуска, че съставляват опасност за френската нация, прецизира Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР