Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган ще настоява пред Путин за коридора за зърно в Черно море

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи, че ще беседва с съветския си сътрудник Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През в скоро време, с цел да призове Москва да съживи така наречен Черноморския зърнен кулоар, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

" Скоро ще беседваме с съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и ще му кажем: " Да вършим, да костваме, само че да обновим Зърнения кулоар ", уточни Ердоган пред публицисти в самолета на връщане от визитата си в Унгария. 

Турският президент изрази вяра, че ще получи позитивен отговор от съветската страна, което ще даде опция нещата да се задвижат.

През юли Русия се отдръпна от договорката за зърнения кулоар през Черно море, реализирана година по-рано с посредничеството на Турция и Организацията на обединените народи. Споразумението разреши на Украйна да изнася безвредно зърно от черноморските си пристанища, само че не бе възобновено от съветската страна с мотив, че зърното не доближава до най-бедните страни и че има спънки пред личния ѝ експорт на зърно и торове.

В неделя Москва съобщи, че няма интерес от удължение на съглашението, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР