Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган призова Израел за прекратяване на атаките в Газа

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва прикани в петък Израел да спре офанзивите си против Газа, които съгласно него съставляват геноцид, и прикани интернационалната общественост да работи за филантропично преустановяване на огъня в района.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 596
" Разширяването на офанзивите против Газа няма да донесе нищо повече от още повече болежка, гибел и сълзи. Ясно е, че сигурността не може да бъде обезпечена посредством изтребване на деца, дами и цивилни и бомбардиране на лечебни заведения, учебни заведения, джамии и църкви. Не може да има мир посредством подтисничество ", написа Ердоган в профила си в обществената мрежа Екс.

Според турския президент Израел " предизвика участници отвън района, вместо да отстъпи от грешките си в Газа ".

" Вместо да отстъпи от грешките си и да работи с мъдростта на страна, израелското държавно управление работи като формация, провокирайки и участници отвън района. Нашият район би трябвало да бъде избавен допустимо най-скоро от това безумство, което се предизвиква от западните страни и се легитимира от западните медии. Приканвам всички страни и интернационалните организации откровено да поддържат самодейностите за определяне на филантропично преустановяване на огъня в Газа допустимо най-скоро ", съобщи той.

" Повтарям апела си към израелското управление никога да не уголемява обсега на своите офанзиви против цивилни и неотложно да приключи своите интервенции, равняващи се на геноцид “, уточни още Ердоган.

Президентът добави, че Анкара работи за преустановяване на конфликтите сред израелските и палестинските сили, преди да доближат " точка, от която няма връщане обратно ".

" Вярваме, че установяването на нови механизми за гарантиране на сигурността на мюсюлманите, евреите, християните и всички, които живеят по тези земи, ще донесе трайна непоклатимост на нашия район. Турция ще продължи да дава своя принос за попречване на по-нататъшно проливане на почтена кръв, за попречване на нови филантропични нещастия и за разрешаване на спора в Палестина, преди той да доближи необратима точка ", написа президентът на Турция, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР