Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Турция няма никакъв проблем във връзка с плаващи мини в Черно море, обяви Ердоган

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи, че все още Турция няма никакъв проблем по отношение на плаващи мини в Черно море, само че министерството на защитата и военноморските сили наблюдават процеса и ще продължат да се взимат защитни ограничения, заяви Българска телеграфна агенция.

По въпроса за мините, знаете, че (намерените) бяха унищожени. Специално нашите военноморски сили реализират съществено следене и работа. За момента няма никакъв проблем. И отсега нататък военноморските сили, и преди всичко нашето министерство на защитата, ще наблюдават процеса. Засега няма проблем, само че няма да изоставим защитните ограничения, уточни Ердоган пред публицисти след петъчната молитва.

На 26 март турският министър на защитата Хулуси Акар удостовери, че мина, видяна в Босфора, е била обезвредена от екипите за подводна защита на военноморските сили.

Министърът сподели, че във връзка със случая турската страна е в контакт с съветските и украинските управляващи. На 28 март турското министерство на защитата заяви, че екипите на подводната защита сполучливо са обезвредили мина, открита същия ден в Черно море край крайбрежията на град Инеада, покрай границата с България. На идващия ден Турция разгласи, че привежда миночистачи и морски патрулни самолети в положение на нараснала подготвеност поради заплаха от морски мини.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР