Турският министър-председател Бинали Йълдъръм разкритикува планирания референдум за независимост на

...
Турският министър-председател Бинали Йълдъръм разкритикува планирания референдум за независимост на
Коментари Харесай

Турция размаха пръст на кюрдите в Северен Ирак

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм разкритикува планувания референдум за самостоятелност на Северен Ирак като „ авантюризъм ", който слага Турция в заплаха, съобщи Anadolu Agency.

„ С нашите 80 милиона жители и 780 хиляди кв. км. татковина, ние в никакъв случай няма да толерираме какъвто и да е авантюризъм за сигурността на нашата страна или за добруването на нашата нация ", съобщи Йълдъръм.

Определяйки референдума като „ неправилно решение ", той добави, че „ като прилежаща страна Турция е дала нужните предизвестия по другарски метод още през цялото време, само че сега виждаме, че тези предизвестия не са регистрирани.

Министър-председателят добави, че референдумът не е въпрос за „ нашите кюрдски братя " (в Турция) и добави, че „ нашето най-голямо предпочитание е те - и в страната и в прилежащите страни, да живеят по един и същи метод в мир, успокоение и непоклатимост ".

Министър-председателят също по този начин добави, че тези, които са взели решението за провеждането на референдума ще си платят цената за това. Той уточни, че възможният отговор може да включва стопански и политически ограничения, както и такива свързани със сигурността.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР