Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу повтори, че Турция

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу повтори, че Турция
Коментари Харесай

Турция: Войната в Украйна ни показа, че трябва да сме приятели със САЩ

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу повтори, че Турция има основателни терзания, свързани със сигурността по отношение на, както той сподели, поддръжката на Швеция и Финландия за терористични организации и това изяснява за какво Анкара възразява по отношение на присъединението на двете страни към НАТО, съобщи Ройтерс. Чавушоглу направи това изявление преди среща с американския държавен секретар Антъни Блинкън в Ню Йорк.

Той съобщи, че схваща опасенията, свързани със сигурността, на Швеция и Финландия и тяхното предпочитание за участие в Алианса, само че акцентира, че опасенията на Турция във връзка със сигурността също би трябвало да бъдат регистрирани и разсеяни. Чавушоглу сподели, че неговата страна поддържа политиката на отворени порти на НАТО, добавя AP.

Той добави, че съветската експанзия в Украйна е посочила, че Турция и Съединени американски щати би трябвало да имат по-добро съдействие като съдружници и другари. Срещата на турския топ посланик и Блинкън продължи над час и след нея Чавушоглу сподели, че тя е била добра, само че без да оповестява повече детайлности. А по отношение на изявленията му за кандидатурите на Финландия и Швеция за НАТО, AP ги дефинира като " разбъркан сигнал, приближаващ от Турция по въпроса за един по-широк Алианс ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР