Турският министър на отбрана Хулуси Акар потвърди, че обектът, открит

...
Турският министър на отбрана Хулуси Акар потвърди, че обектът, открит
Коментари Харесай

Намереният в Босфора предмет се оказа мина

Турският министър на защита Хулуси Акар удостовери, че обектът, открит в Босфора, е мина остарял модел. „ В резултат на изследването беше открито, че това е мина остарял модел. Тя беше обезвредена от нашия екип за подводна отбрана. Преговорите с управляващите на Русия и Украйна по този въпрос не престават ", сподели той в ефира на телевизионния канал TRT.

Според Акар след случая няма проблеми за придвижването на корабите през Босфора. „ Беше осъществена нужната съгласуваност с бреговата защита и други организации, по-специално с нашите военноморски сили, с цел да се подсигурява безвредна навигация. Движението през Босфора е безвредно “, добави той.

По-рано организация Doğan заяви, че обект, наподобяващ мина, е открит от риболовци. По-късно турското министерство на защитата излезе с изказване за неутрализирането му. Движението на кораби през Босфора беше прекратено и обновено още веднъж.

Турция постанова възбрана за нощен лов на риба в част от Черно море от 26 март след откриването на мина в Босфора, оповестиха от Министерството на земеделието.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР