Турският министър на националната отбрана Хулуси Акар обвини Гърция в

...
Турският министър на националната отбрана Хулуси Акар обвини Гърция в
Коментари Харесай

Турция сипе обвинения по Гърция в милитаризиране на острови

Турският министър на националната защита Хулуси Акар упрекна Гърция в милитаризиране на островите в Средиземно море, цитираха думите му от TACC, съобщи " Фокус ".

" Гърция продължава да милитаризира островите. Ние сме за разговор и желаем да решаваме проблемите (в Средиземно море) с мирни средства ", съобщи ръководителят на турското министерство на защитата в ефира на турската телевизия NTV.

Според Акар преди всичко " остров Кастелоризо ", който се намира на няколко километра от Турция, би трябвало да бъде демилитаризиран. Той разгласи готовността на Турция да бъде хазаин на четвъртите договаряния на НАТО с Гърция за обстановката в Средиземно море. Акар също изрази мнение, че „ гръцкият народ не би трябвало да се поддава на самодейностите на (френския президент Еманюел) Макрон, който се пробва да избави позицията си “.
В същото време турският министър съобщи, че връщането на изследователския транспортен съд „ Оруч Рейс “ в териториалните води на Турция не значи, че Анкара " се е отказала от правата си в Източното Средиземноморие ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР