Турските власти са репатрирали 35 395 нелегални мигранти от страната,

...
Турските власти са репатрирали 35 395 нелегални мигранти от страната,
Коментари Харесай

Близо 36 000 нелегални мигранти са репатрирани от турските власти през последните четири месеца

Турските управляващи са репатрирали 35 395 незаконни мигранти от страната, съгласно турския министър на вътрешните работи Али Йерликая, представен от вестник " Миллиет ".
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1268
Нелегалните мигранти са били изпратени с 52 чартърни полета назад откъдето са пристигнали.

Според същия източник в Истанбул, в квартала Арнавуткой, се строи нов център за мигранти с потенциал 14 хиляди души, съобщи Българска телеграфна агенция.

Планира се центърът да бъде открит през месец октомври т.г.

В центъра ще се работи по няколко посоки - вписване на хванатите незаконни мигранти, съгласуване дейностите по идентифицирането на това по какъв начин и от кое място са пристигнали, а също и по репатрирането им, уточни наскоро на конференция турският министър на вътрешните работи Али Йерликая.

По думите му от месец юни до момента турските управляващи са заловили 66 хиляди незаконни мигранти.

“В момента броят на мигрантите е 4 843 594 души. От тях 1 243 423 са чужденци, които живеят легално с позволение за престояване. Освен това 292 289 чужденци са със статут на интернационална протекция. Под краткотрайна протекция у нас има 3 307 882 сирийци. Но други, т.е. нередовни имигранти, или са пристигнали в нашата страна незаконно, или са влезнали в страната ни с виза, само че са нарушили законния интервал на престой и обитават незаконно. Когато новият център за репатриране в Истанбул бъде приключен на 1 октомври, ще имаме опция да  работим по едно и също време по всички посоки. В същото време водим и дейна битка и против уредниците и участниците в незаконната миграция “, сподели турският министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР