Турските власти са депортирали група от 213 нелегални мигранти от

...
Турските власти са депортирали група от 213 нелегални мигранти от
Коментари Харесай

Турция депортира нелегалните мигранти, основно от Афганистан и Пакистан

Турските управляващи са депортирали група от 213 незаконни мигранти от Афганистан и Пакистан, които са обитавали нелегално в Турция съгласно информация на Анадолската организация.

Нелегалните мигранти са били хванати при акции на турските сили по сигурността в Истанбул (120 души), а също в Коджаели, Бурса и Айдън.

Залавяните от полицията незаконни мигранти се изпращат в центрове за депортиране на мигранти, които са към държавната Дирекция по миграционните въпроси. Такива центрове има в община Тузла в Истанбул, Пехливанкьой край Къркларели, в редица регионални центрове в Източна и Южна Турция.

В центровете се извършват процедурите по депортиране, а оттова под полицейски ескорт се докарват на летището, където ги качват на аероплан за страната, от която са пристигнали в Турция.

В последно време турските сили по сигурността активизираха интервенциите по определяне и задържане на незаконни мигранти, основно афганистанци, пакистанци, а също и сирийци.

По данни на регионалната Дирекция по миграция в Истанбул от началото на тази година са арестувани 27 296 незаконни мигранти. От тях 8964 души са били депортирани. Около 15 000 са били изпратени в регионалните миграционните центрове за осъществяване на процедурите по депортирането им. Миналата година са били депортирани общо 71 959 незаконни мигранти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР