Турски търговец на злато хвърли тежки обвинения към турския президент

...
Турски търговец на злато хвърли тежки обвинения към турския президент
Коментари Харесай

Ердоган замесен в грандиозна схема за пране на пари

Турски търговец на злато хвърли тежки обвинявания към турския президент Реджеп Ердоган за скица, заобикаляща законите, оповестиха турските медии. 34-годишният Реза Зараб даде показания пред американския съд за скица за пране на пари с Иран.

Турският банкер твърди, че Ердоган персонално е одобрил неговите дейности, които са нарушавали и заобикаляли глобите на Съединените американски щати против Техеран. Случаят провокира триене сред Анкара и Вашингтон.

В показанията си Реза Зараб съобщи, че в интервала 2010 – 2015 година е бил главно настоящо лице в интернационална скица, която е разрешавала на Иран да има достъп до международните пазари – макар наложените от Съединени американски щати наказания.

През 2012 година икономическият министър на Турция му е споделил, че Реджеп Ердоган (тогава премиер) е дал указания на турски банки да вземат участие в огромната скица. Не закъсня и отговорът от Турция.

Президентът Реджеп Ердоган съобщи, че не е нарушавал глобите против Иран. „ Имаме търговски и енергийни връзки с Иран. Не сме нарушили глобите “, съобщи президентът. Той добави, че светът не се върти единствено към Съединените американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР