Турската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестна демонстрация

...
Турската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестна демонстрация
Коментари Харесай

Паника в Истанбул! Сълзотворен газ и арести за мигранти

Турската полиция употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестна проява на сирийски мигранти против решението на управляващите в Истанбул да депортират от града незаконно пребиваващите сирийски жители. Има задържани.

Група сирийци в Истанбул се включиха в проява, проведена по самодейност на организации на сирийските мигранти, която се състоя в квартала Фатих в Истанбул. Участниците носеха в ръце плакати с надписи на арабски език и арабски флагове. Сирийците се пробваха да огласят разгласа до управляващите, в която се упорства да бъдат спрени ограниченията на управляващите за депортиране на сирийските мигранти от Истанбул. Но полицията не позволи на стачкуващите да огласят прокламацията и употребява сълзотворен газ против тях. Станаха конфликти сред сирийците и полицията. През това време група турски жители стачкуваха против сирийците, единствено намесата на полицията съумя да предотврати възможен ръкопашен пердах сред двете групи.

Тези дни управляващите в Истанбул дадоха период до 20 август незаконно пребиваващите в мегаполиса сирийски мигранти да бъдат депортирани назад в областите, където са регистрирани и в лагерите, напомня Българска телеграфна агенция. А други, които са без адресни регистрации или са с престъпни прояви, се екстрадират назад в Сирия. Решението на турските управляващи провокира огромни митинги и напрежение измежду сирийците.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу предизвести, че няма да разрешат опозиция и демонстрации против решението на турските управляващи. Председателят на Дружеството на сирийските мигранти Йозгюдер Ръдван Кая упрекна турските управляващи, че организират сегрегационна политика по отношение на сирийските мигранти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР