Турската кухня има богато разнообразие от сладкиши и закуски. Сладки

...
Турската кухня има богато разнообразие от сладкиши и закуски. Сладки
Коментари Харесай

Най-популярните турски закуски

Турската кухня има богато многообразие от сладкиши и закуски. Сладки и солени изкушения изобилстват и ни изкушават.

Най-известни са: саралия, мляко с ориз на фурна, грис халва, шамбалъ, ашуре, ислак кек, котел диби, шекерпаре, реване и кюнефе. Те са сладки вкусотийки, които са подходащи за закуска и за десерт след главно ядене.

Солени закуски от турската кухня са: пиде, катмери, тутманик, турски симити, бюрек, банички с разнообразни солени пълнежи и доста други. Турската кухня е богата на оферти от вкусни сладки и солени закуски.

Баклавата е тестено сиропирано произведение, което можете да хапвате на закуска. Мляко с ориз, грис халва и ашуре са измежду умерено сладките закуски. Грис халвата се подготвя от грис, мляко, захар и орехи. Типична сладка закуска от турската кухня. Ашурето е прелъщение с жито.

Шамбалъ е сиропиран тестен сладкиш. Ако Ви се хапва нещо шоколадово и доста вкусно, тогава си изберете ислак кек. Казан диби е необикновено апетитен кремообразен сладкиш. Шекерпаре е сиропирано прелъщение. Кюнефе е вкусна сладка закуска с кафаиф и сладостен крем.

Солените закуски, на които можете да се насладите, са доста. Пиде е една от тях. Това е вкусна тестена закуска под формата на лодка и се подготвя с разнообразни солени плънки. Те може да бъдат с кайма, лук, домати, подправки, сирена, кашкавал, разнообразни салами и яйце.

Катмери е вкусна закуска сходна на хлебче или палачинки. Може да бъде приготвена с разнообразни плънки.

Тутманикът е пухкава тестена закуска със сирене, кашкавал или комбиниране от тях. Турските симити са солени гевречета със сусам.

Бюрекът е вкусна баничка с разнообразни солени пълнежи - кайма, сирене, кашкавал, картофи, спанак и месо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР