Турнирът на претендентите за световната титла по шахмат, който беше

...
Турнирът на претендентите за световната титла по шахмат, който беше
Коментари Харесай

Шахматният турнир на претендентите ще се поднови през пролетта на 2021 година

Турнирът на кандидатите за международната купа по шахмат, който беше спрян заради пандемията от ковид, ще се възобнови напролет на 2021 година, оповестиха от Международната федерация по шахмат (ФИДЕ). Турнирът на кандидатите трябваше да завърши през ноември-декември тази година.

В известието се отбелязва, че ФИДЕ към момента не е получила позволение за присъединяване в шампионата за всички играчи. Освен това Международната федерация показва угриженост за здравето на гросмайсторите, макар готовността си да обезпечи специфични условия за пътешестване и настаняване. Всички тези аргументи доведоха до решението останалата част от надпреварата да продължи напролет на 2021 година.
Мястото и точните дати на шампионата ще бъдат доказани от ФИДЕ два месеца преди подновяването на надпреварата.

Турнирът на кандидатите, който би трябвало да излъчи противника на Магнус Карлсен в мача за международната купа по шахмат, стартира на 17 март в Екатеринбург, само че беше преустановен на 26 март поради пандемията от ковид. Към този миг водачи в класирането с по 4,5 точки бяха французинът Максим Вашие-Лаграв и руснакът Ян Непомнящи, следвани от руснака Александър Гришчук, холандеца Аниш Гири, американеца Фабиано Каруана и китаеца Ван Хао с по 3,5 точки. В дъното на класирането с по 2,5 точки при прекъсването на шампионата бяха руснакът Кирил Алексеенко и китаецът Дин Лижен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР