Туризмът в Словения процъфтява - нощувките се увеличават, приходите също,

...
Туризмът в Словения процъфтява - нощувките се увеличават, приходите също,
Коментари Харесай

Словения привлича рекорден брой туристи, но има един голям проблем

Туризмът в Словения процъфтява - нощувките се усилват, приходите също, а страната чака растеж на посетителите за пета следващата година.

Възползвайки се от красивата си природа, балканската страна сполучливо се показва като безвредна и зелена дестинация в сърцето на Европа, която е съвършена за спа, уелнес и здравен туризъм.

Посетителите могат да се насладят както на страхотното крайбрежие на Адриатическо море, по този начин и на невероятни планински курорти, подобаващи и за зимен, и за летен туризъм.

Тази тактика несъмнено работи, защото броят на непознатите туристи непрекъснато нараства. През предходната година страната беше посетена от 4.7 млн. души.

Словения е четвъртата най-бързо растяща дестинация в Европа по отношение на броя на нощувките. За година те са се нараснали със 17% до 11.9 млн.

 Туризмът в Словения процъфтява. И Мелания Тръмп има общо с това
Туризмът в Словения процъфтява. И Мелания Тръмп има общо с това

Индустрията претърпява взрив

Повечето задгранични туристи идват от Италия, Германия и Австрия, като немските пошсетители са нарастнали с 26% на годишна база. Идват и от ден на ден туристи от Съединени американски щати поради брачната половинка на президента Доналд Тръмп - Мелания, която е родена в малко градче в Югоизточна Словения.

Но един сериозен проблем мъчи балканската страна - неналичието на фрагменти в туризма. Страната се нуждае незабавно от 5000 служащи, които счита да потърси в страните от района.

Туристическата промишленост на Словения изпитва остра потребност от готвачи, сервитьори и общи служащи. Местните фрагменти са претрупани от работа, а синдикатът на туристическите служащи от дълго време недоволства от ниските заплати и високите налози на заетите в бранша.

За Словения е витално значимо е да откри нужните фрагменти, защото туристическият отрасъл е съществена част от стопанската система, като директно образува съвсем 3.3% от Брутният вътрешен продукт. В по-широк проект секторът оказва помощ за генерирането на 5.51 милиарда евро или 11.9% от Брутният вътрешен продукт.

В туристическата промишленост директно или непряко са заети общо 101 500 души - към 5% от популацията на някогашната югорепублика.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР