Туристка от Украйна изчезна безследно в планините на Турция по

...
Туристка от Украйна изчезна безследно в планините на Турция по
Коментари Харесай

Украинка изчезна безследно в Турция, търсят я с дронове

Туристка от Украйна изчезна безследно в планините на Турция по време на поход с палатка. Това оповестяват международни медии с позоваване на изказването на Министерството на външните работи на Украйна.

На 1 май пътешественичката Яна Кривошея отишла в планините на Анталия, с цел да се изкачи до връх на 1715 метра, без да уведоми околните и приятелите си за това, съобщи Блиц. На идващия ден тя написала приветствено известие до майка си, като телефонът ѝ останал включен до 5 май.

На 4 май почнало търсенето на момичето, защото тя спряла да поддържа връзка със фамилията си. Седмица по-късно спасителите намерили палатката ѝ в планината, в която имало движимости, само че нямало раници. По-късно алпинисти изследвали региона благодарение на дронове, само че не съумели да намерят Кривошея, която изчезна при мистериозни условия. Според украинското външно министерство на 10 май туристката е трябвало да се върне вкъщи. Изяснява се, че консулството на страната си взаимодейства с полицията в Анталия, с цел да откри жителката на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР