Туристите обърнаха гръб на гръцките острови Миконос и Санторини, които

...
Туристите обърнаха гръб на гръцките острови Миконос и Санторини, които
Коментари Харесай

Обрат в Гърция! Загърбиха Миконос, нови любими места

Туристите обърнаха тил на гръцките острови Миконос и Санторини, които в последните години бяха безспорен шлагер за летовниците. Сега двата острова бележат спад в броя на гостите.

За сметка на това растеж се следи на Крит, Корфу, Родос, Скиатос, Кос, Закинтос, Кефалония и Солун.
-->
Миконос и Санторини страдат, поради високите цени, неприятното време, краткосрочните наеми и отрицателен имидж.

Представители на туристическия отрасъл обаче са оптимисти, че тази година ще бъде най-малко толкоз добра, колкото предходната и евентуално ще има позитивни изненади през септември и октомври.

Пристигащите в Атина от чужбина се усилват с 24,8% спрямо предходната година и с 9,1% спрямо 2019 година. Гръцката столица се трансформира в независима дестинация и към този момент не е междинна спирка за островите, което си проличава по улиците на Атина и по плажовете на Атика.

На Миконос – и в по-малка степен на Санторини – туристите през май са доста по-малко от същия месец на 2022 година, надлежно със 17,5% и 3,2%. Тези данни касаят трафика на двете летища и значително наподобяват съответните данни от фериботния трафик.

През първите две седмици на юни Санторини наподобява се връща към равнищата от предходната година, до момента в който Миконос понижава с към 15%. Местата за настаняване на Миконос обаче регистрират спад на резервациите до 40% от 2022 година, написа bTV.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР