Туристическият бранш по Южното Черноморие алармира заради военния конфликт в

...
Туристическият бранш по Южното Черноморие алармира заради военния конфликт в
Коментари Харесай

Войната удари туризма! Задава ли се нулев сезон?

Туристическият отрасъл по Южното Черноморие сигнализира поради военния спор в Украйна. Хотелиерът Тодор Пастармаджиев, който е в управлението на Съюза на притежателите в Слънчев бряг сигнализира, че от няколко дни резервациите са спрели. Не става въпрос единствено за украинския пазар и този в Източна Европа, а за всички.

" Всичко спря! Загубите ще бъдат големи. Потресени сме и шокирани, меко казано – първо от чисто човешките измерения на протичащото се. Все още нямаме никаква информация каква ще е ориста на сезона и какво ще стане с туристите. Надяваме се и се молим допустимо най-скоро да приключат военните дейности, след това ще забележим какво ще се случи със сезона “, разяснява Пастармаджиев пред Нова.

„ Ние сме в сензитивна непосредственост до бойните дейности, не знаем по какъв начин ще се отрази това и на другите пазари. Предполагаме, че е допустимо войната да уплаши и западните туристи, които имаха намерение да почиват у нас. Нещата се развиват от часове и не можем да създадем генерална оценка на ситуацията. Ако обстановката продължи, несъмнено ще се отрази на туризма “, добави той. 

Това лято туристическият отрасъл очакваше да навакса всички загуби от последните два сезона, само че в случай че обстановката в Украйна, не се успокои ще станем очевидци на всеобщо затваряне на хотелите. Проблемът е, и че обичайните европейски пазари като Чехия, Полша, Англия надали ще дойдат в България, защото единствено на 400-500 км дрънчи на оръжие. 

Очаква се и разхлабване на коронавирус ограниченията, което ще отвори вратите на нашите сънародници към конкурентни курорти в Гърция, Кипър, Мароко, Египет, Турция и Тунис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР