Туристическият бранш е изпратил писмо до служебния кабинет заради новите

...
Туристическият бранш е изпратил писмо до служебния кабинет заради новите
Коментари Харесай

Хотелите пълни, хотелиерите недоволни. Защо?

Туристическият отрасъл е изпратил писмо до служебния кабинет поради новите ограничавания за влизане в страната. Хотелиерите се притесняват от неуспех на летния сезон. Основно терзание буди информацията за нова вълна на пандемията, предава Нова тв.

„ Изпратихме това писмо поради многото появили се в медийното пространство заглавия от вида „ Летният сезон ще бъде къс ”, „ Прекратяват сезона още през август ” и други. Това са все такива изявления, които внасят напрежение и суматоха, както в туристите, по този начин и в без това оскъдния ни кадрови състав.

За туризма би трябвало да се приказва деликатно, тъй като се нуждае от успокоение, дълготрайно обмисляне. Такива отрицателни сведения обременяват, паникьосват и туристи, и личен състав ”, безапелационен е ръководителят на Съюза на притежателите в Слънчев бряг Пламен Копчев.

„ Напоследък терзанието, че има заплаха от неуспех, пораства. В миг, в който туризмът стартира да поема глътка въздух, имаме възприятието, че някой желае да ни спре кислородът. Бургас мина в жълта зона. Тези, които „ оцветяват ”, дали си дават сметка, че региона поради всички туристи има население в пъти по-голямо, от това, което е по статистика? Много е значимо по какъв начин интерпретираме цифрите, тъй като се подават неверни сигнали, които ни вредят ”, сподели хотелиерът Теодор Пастърмаджиев.

Той изясни, че отворените хотели са с добра претовареност, само че доста места за настаняване не са отворили порти. Тези, които работят, пък не употребяват цялостния си потенциал. В Слънчев бряг липсват съветските и британските туристи. У нас са пристигнали единствено тези, които имат парцели по родното ни Черноморие, обясниха хора от сектора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР