Туристическият бизнес подкрепя въвеждането на регламент и данъци за собственици

...
Туристическият бизнес подкрепя въвеждането на регламент и данъци за собственици
Коментари Харесай

Туристическият бизнес подкрепя въвеждането на регламент и данъци за Airbnb

Туристическият бизнес поддържа въвеждането на правилник и налози за притежатели на жилища, които ги дават чартърен на резервационни системи като Airbnb, Booking.com, Agoda.com и други.

"Хората, които си дават жилищата са нелоялна конкуренция на хотелиерите, които заплащат налози. Трябва да има равнопоставени правила и да печели страната и хазната.

В момента от всяка резервация не влиза нито един лев в страната ", съобщи Галин Георгиев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите организации (БАТА) и притежател на туроператора "Солвекс ".

Според него в доста страни към този момент се вкарват градски туристически такси и през Airbnb и Booking, които средства отиват в общините. По този метод ще има повече средства за оправяне на улици, тротоари, осветяване, паркове.

Георгиев изясни, че в допълнение тези уеб сайтове са нелоялна конкуренция и на туроператорите, тъй като множеството имат или употребяват резервационни системи. Същевременно плащаме Данък добавена стойност, корпоративен налог и заплати, изясни той. България не е видяла никакви налози от Airbnb и Booking, акцентира Галин Георгиев.

Други туроператори също обясниха, че би трябвало да се измисли някаква регистрация или патентен налог. Това е обикновено другояче никой не може да хване притежателите на жилища да заплащат налог, само че пък дъмпингират цените. Според тях притежателите на жилища вършат сиво черен бизнес. На туроператорите и хотелиерите им е писнало да бъдат неравнопоставени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР